De brandweer biedt ondersteuning!

Overal kan je in de tuinen mensen bezig zien of horen met de boomzaag... "ja, het is tijd om eens goed te snoeien"! Zo ook op ons chiroplein. Achteraan het Okkernotje stond een scherm van een 9-tal witte abelen. 

Doorheen de voorbije jaren waren deze bomen iets té groot geworden, en groeiden hun prachtige takken over de aanpalende grond. Om met onze buur (landbouwer) in goede verstandhouding te blijven, beslisten we vorig jaar om deze volledig te kappen. Later planten wij zeker andere exemplaren op ons nieuw spelterrein!!! Maar nu was het eerst 'werken geblazen'?! We kregen onverwachtse hulp van de brandweerzone Midwest.

Onze oud-leider Kris (en kok op de bivakken) is vrijwilliger bij de post Roeselare. Zij dienen jaarlijks enkele opleidingen te volgen, o.a. ook het leren correct en veilig omgaan met een kettingzaag. Via Kris kwamen maandagnamiddag een twaalftal collega's op oefening in de Vyvestraat 33. Indien er een ongeval zou gebeuren, waren zelfs ambulanciers aanwezig. Nogal een indrukwekkend spektakel, maar vooral een geslaagde oefening voor beide partijen: de brandweer kon heel realistisch oefenen, en Jooniek was blij met het geleverde machine- en zaagwerk. Van harte schonken wij de mannen een lekkere pot koffie met koek...

De volgende dag konden wij met de leidingsploeg de bijzonder grote opkuis starten, het hout kappen en alles sorteren. Alle takken werden versnipperd tot schors en dit zal dienen als bodembedekker bij de speeltuigen.

Natuurlijk kon op zo'n moment houthakker (en kookouder) Hugo niet ontbreken... Dank aan alle helpers, schitterend ploegwerk!!! Operatie '9 bomen' beëindigd op Vastenavond om 18.12u.