Survival

Verleden weekend gingen de Kerels terug op Survival! Dit jaar was het naar de streek van Doornik. Dit survivalweekend is samen met de Tiptiens van de meisjes Chiro en is georganiseerd door een groep oud-leiding zodat de leiding ook niet weet waar de tocht naartoe leidt.

Samen met de Tiptiens kregen we in de loop van verleden week elke dag een opdracht, hiermee konden we tips en hulpmiddelen verdienen die we op het survival weekend konden gebruiken. Uit de tips kon worden afgeleid dat onze toch begon in Péruwelz, zo'n 20 km in vogelvlucht van Doornik. 

Het vertrek was gepland vrijdagavond, samen namen we de trein naar Péruwelz waar ons een heel weekend vol onbekende opdrachten wachtte. De eerste avond moesten we onze eerste slaapplaats zien te bereiken. Voor we aan onze toch begonnen werden onze slaapmatjes afgenomen, om deze terug te verdienen moesten we via een kaart naar plaatsen lopen waar ons opdrachten werden gegeven. Deze werden goed volbracht en we konden gelukkig slapen op onze matjes! De slaapplaats lag aan het kanaal, hier werd eigenhandig een simpele tent opgezet met enkele sjorpalen, sjortouw en een zeil. Het beloofde een koude nacht te worden, dus dicht liggen was de boodschap!

Zaterdagmorgen stonden we op met een dikke mist over het kanaal, het had die nacht gevroren (!), maar het beloofde een heel mooie dag te worden! Zonder ontbijt moesten we naar een plaats lopen waar afgesproken werd. Op deze plaats moesten we ons verdelen in 5 groepen om zo gezamenlijk een spel te spelen om ons ontbijt te verdienen, ook deze opdracht werd tot een goed einde gebracht en we konden lekker smullen van boterhammen met choco, confituur, hesp en kaas. 

Ondertussen was de zon erdoor gekomen en werd onze tocht verdergezet, we kregen ditmaal een transparant die we op een tekst moesten leggen om zo een aanwijzing te vinden. Tijdens de tocht moest ook gewerkt worden met een kompas. De begeleiding wachtte ons een 5-tal km verder op om daar samen soep te maken als middagmaal. In de namiddag werden we verdeeld in twee groepen en moesten we om ter eerst het plaatselijke vliegveld van Maubray bereiken. Als zijopdracht kreeg elke groep een ei dat kon geruild worden. De groep kreeg dan punten voor origineelste voorwerp, meeste voorwerpen, zwaarste voorwerp en eerst bereiken van het vliegveld. 

Het laatste stuk naar de slaapplaats van die avond werd afgelegd door de afstanden te tellen tot elk kruispunt, via een blad wisten we dan welke kant we op moesten. Bij deze tocht zaten we zelf een klein stuk in Frankrijk! Eenmaal aangekomen op de slaapplaat, die ditmaal tussen de bomen lag, werd opnieuw de tent opgezet en kon het avondeten worden klaargemaakt. Ditmaal waren het pitabroodjes met gehakt en groentjes, lekker! Na het avondeten zaten we nog gezellig rond het kampvuur met bijhorende marshmallows!

Zondagmorgen stonden we opnieuw op in de mist met bijhorende vrieskou, na een stevig ontbijt met spek en eieren wachtte ons een stevige tocht van 10 km naar camping de l'Orient in Doornik. Samen met het fantastische weer bereikten we heelhuids onze bestemming. Hier kregen we 's middags braadworsten en wachtte ons een leuke activiteit in de namiddag, namelijk touwenparcours. Iedereen kreeg een veiligheidsharnas en kreeg zelf de keuze tussen 3 verschillende parcours en een deathride van 300 meter lang!

Na deze toffe activiteit wachtte ons nog een korte tocht naar het station van Doornik waar onze trein terug naar Roeselare wachtte! Na 40 km in onze benen te hebben gewandeld was het op de terugrit naar huis een stuk stiller op de trein. ;) 

Bedankt aan Ryan, Justine, Jens en Koen om er opnieuw een heel toffe survival van te maken, het was de moeite waard! Ook een bedankt aan alle leden die mee waren!
Groeten
Een kerelleider

Groepsfoto

Wandelen tot in Frankrijk!                                                                                              Slaapplaats Zaterdagavond