Toppersweekend

Toppersweekend

In het weekend van 23 tot 25 februari waren de toppers niet te zien in Oostnieuwkerke. Dit kwam omdat ze op weekend waren in ’t Lotegat te Zonnebeke. Naar jaarlijkse gewoonte doen ze dit samen met de rakkers.

Vrijdagavond omstreeks 20u was het zover, de Jooniekcaravaan kwam toe in het donkere Zonnebeke. Na het afscheid met de ouders was het tijd om het kamphuis te verkennen, de bedden werden gemaakt en de afspraken werden overlopen.

Na een overheerlijke snack van de koks zakten de rakkers en toppers af naar het bos om er een echt oorlogsspel te spelen waar ze de gesmokkelde drank van de Duitse soldaten moesten zien te pakken te krijgen.

Zaterdagmorgen werden de maagjes weer goed gevuld en dat was zeker nodig want onze toppers gingen de kou trotseren om een sportieve 12 kamp te spelen. ’s Middags werden de jongens tot echte toppers gedoopt. Dit a.d.h.v. een paar activiteiten. ’s Avonds na het avondeten werden zware denkspelletjes gespeeld. De leden moesten hun hersenen breken om de clou van de spelletjes te begrijpen.

Zondag: ‘Het is al de laatste dag van het weekend, wat is dat weekend voorbij gevlogen’ hoor ik iemand zeggen. Dat klopt. Het laatste spel van het weekend was een spel waar alle toppers elkaar moesten helpen om het spel tot een goed einde te brengen.

Na nog eens een overheerlijke maaltijd was het dan weer tijd om ons terug te trekken naar ons alom bekende heem ’t Okkernotje.

Graag willen we onze kokjes, de ouders die allemaal reden, maar vooral al onze leden bedanken om er een onvergetelijk weekend van te maken!

De toppersleiding