Vrienden van ’t Okkernotje

Vrienden van ’t Okkernotje

De stichting van de groep ‘ Vrienden van ’t Okkernotje ‘ vond plaats op 2 augustus 1992. Initiatiefnemer was de toenmalige groepsleider Emmanuel Van den Bulcke. Hij verzamelde rond zich enkele oud-leiders, die samen met de leidingsploegen, de zorg en de uitbouw van het heem ’t Okkernotje op zich zouden nemen. Dit heem was ondertussen eigendom van de chirojongens geworden en zou dus in de toekomst véél extra werk met zich meebrengen ?! Toen leefde o.a. de droom om eens een sanitair gedeelte bij te bouwen en een extra afdelingslokaal. Met de oprichting van deze nieuwe groep, was het een duidelijke keuze van Emmanuel om –vaak jonge- leiders niet grotendeels hiermee te belasten… leider-zijn is in de eerste plaats speels bezig-zijn met de jongeren op zondag !

Op dit moment bestaat de groep uit een 12-tal vrijwilligers die enkele keren in het jaar samenkomen, om te zoeken, te plannen en te beslissen. Zij vormen de denkgroep (naast de VZW) om het chirolokaal op een hedendaagse wijze in stand te houden en vooral te verbeteren qua infrastructuur, binnen & buiten. Zij luisteren naar de behoeften van de huidige leiders. Wanneer er werken dienen uitgevoerd te worden, doen zij beroep op deze leiders, de oudste leden en enkele ouders. De groep regelt ook de verhuur van het Okkernotje en alle praktische zaken hieromtrent.
Via de aanwezigheid van de groepsleider op de bijeenkomsten, is er een vlugge wisselwerking met de leidingsploeg. Na Peter Vanpeteghem en Koen Wittouck is het voorzitterschap nu in handen van Stijn Goerlant.
Enkele realisaties uit het recente verleden: aanleg grasveld, brandpreventie-werken, metselen barbecue, plaatsen omheining en poort, nieuwe vloerbekleding, bouw speelschuur, extra regenwaterput, ...