Vrienden van 't Okkernotje

Vrienden van 't Okkernotje

Oprichting
De stichting van de groep Vrienden van ’t Okkernotje vond plaats op 2 augustus 1992. Initiatiefnemer was de toenmalige groepsleider Emmanuel Van den Bulcke. Hij verzamelde rond zich enkele oud-leiders, die samen met de leidingsploegen, de zorg en de uitbouw van het heem ’t Okkernotje op zich zouden nemen. 

Het heem
Het heem - 't Okkernotje - was ondertussen eigendom van de chirojongens geworden en zou dus in de toekomst véél extra werk met zich meebrengen. Toen leefde o.a. de droom om eens een sanitair gedeelte bij te bouwen en een extra afdelingslokaal. Met de oprichting van deze nieuwe groep, was het een duidelijke keuze van Emmanuel om – vaak jonge - leiders niet grotendeels hiermee te belasten… ‘leider-zijn’ is in de eerste plaats speels bezig-zijn met de jongeren op zondag. En Emmanuel wilde graag oud-leiding met technische expertise, aan boord halen!

De ploeg
Op dit moment bestaat de groep uit een 14-tal vrijwilligers die enkele keren in het jaar samenkomen, om te zoeken, te plannen en te beslissen. Zij vormen de denkgroep (naast VZW 't Kiezeltje) om het chirolokaal op een hedendaagse wijze in stand te houden en vooral te verbeteren qua infrastructuur, binnen & buiten. Zij luisteren op de vergaderingen naar de behoeften van de huidige leidingsploeg. Wanneer er grote(re) werken dienen uitgevoerd te worden, doen zij beroep op de leiding, maar tevens op enkele oud-leiders, sympathisanten of de oudste leden.

Een deel van deze groep regelt ook de verhuur van het Okkernotje en alle praktische zaken hierbij. Na Peter Vanpeteghem en Koen Wittouck is de eindcoördinatie -samen met Emmanuel- nu in handen van Stijn Goerlant.

Realisaties
Enkele realisaties uit de voorbije jaren: aanbouw sanitair blok, aanleg grasveld voor het gebouw, brandpreventie-werken, plaatsen barbecue, plaatsen omheining en poort, nieuwe vloerbekleding. Een laatste reuze aanpassing van de site was het uitbouwen van een volledig ingericht speelveld van 5500 m2. Op het speelterrein werd een heuse speelberg met bijhorende glijhelling gerealiseerd. Daarnaast plaatste men verschillende uitdagende speeltoestellen, en natuurlijk ook vele bomen en struiken...

 

Officiële erkenning

Tenslotte wil de groep, samen met de VZW, blijvende aandacht besteden aan een veilig en verzorgd patrimonium. Een unieke speelse plek voor de jeugd, maar die toch, zo veel mogelijk, voldoet aan hedendaagse eisen! Ook vanuit Brussel... We zijn dan ook fier dat wij, na grondige controles, steeds verlenging krijgen van onze vergunning bij Toerisme Vlaanderen.