Vrienden van 't Okkernotje

Vrienden van 't Okkernotje

Oprichting
De stichting van de groep Vrienden van ’t Okkernotje vond plaats op 2 augustus 1992. Initiatiefnemer was de toenmalige groepsleider Emmanuel Van den Bulcke. Hij verzamelde rond zich enkele oud-leiders, die samen met de leidingsploegen, de zorg en de uitbouw van het heem ’t Okkernotje op zich zouden nemen. 

Het heem
Het heem - 't Okkernotje - was ondertussen eigendom van de chirojongens geworden en zou dus in de toekomst véél extra werk met zich meebrengen. Toen leefde o.a. de droom om eens een sanitair gedeelte bij te bouwen en een extra afdelingslokaal. Met de oprichting van deze nieuwe groep, was het een duidelijke keuze van Emmanuel om – vaak jonge - leiders niet grotendeels hiermee te belasten… ‘leider-zijn’ is in de eerste plaats speels bezig-zijn met de jongeren op zondag.

De ploeg
Op dit moment bestaat de groep uit een 12-tal vrijwilligers die enkele keren in het jaar samenkomen, om te zoeken, te plannen en te beslissen. Zij vormen de denkgroep (naast VZW 't Kiezeltje) om het chirolokaal op een hedendaagse wijze in stand te houden en vooral te verbeteren qua infrastructuur, binnen & buiten. Zij luisteren naar de behoeften van de huidige leiders. Wanneer er werken dienen uitgevoerd te worden, doen zij beroep op de leiders, andere oud-leiders, oudste leden en allerlei andere sympathisanten.

De groep regelt ook de verhuur van het Okkernotje en alle praktische zaken hieromtrent. Via de aanwezigheid van de groepsleider op de bijeenkomsten, is er een vlugge wisselwerking met de leidingsploeg. Na Peter Vanpeteghem en Koen Wittouck is het voorzitterschap nu in handen van Stijn Goerlant.

Realisaties
Enkele realisaties uit het recente verleden: aanbouw santiar blok, aanleg grasveld voor het gebouw, brandpreventie-werken, plaatsen barbecue, plaatsen omheining en poort, nieuwe vloerbekleding. Een laatste grootte aanpassing aan het terrein was het uitbouwen van een volledig ingericht speelveld van 5500 m2. Op het speelterrein werd een heuse speelberg met bijhorende glijhelling geplaatst. Daarnaast zijn ook verschillende speeltoestellen geplaatst.