Chiro Jooniek

Chiro Jooniek

Voor jou?

Woon je in of nabij Oostnieuwkerke? Ben je een jongen uit het tweede leerjaar, het zesde middelbaar of iets daartussen? Heb je zin om samen met je leeftijdsgenoten te spelen, brielen, ravotten en doen wat elders niet kan of mag? Dan is Chiro Jooniek er speciaal voor jou! Als je twijfelt dan mag je altijd eens een zondagnamiddag van de chiro komen proeven of als je met vragen zit kan je altijd één van de leiders contacteren. Ons doel is namelijk dat iedereen zich kan amuseren bij ons, dus aarzel niet! Inschrijven kan nadat je er van zeker bent dat de Chiro iets voor jou is.

Wat doen we nu precies?

Zo goed als elke zondagnamiddag is er Chiro. Vanaf 13u45 mogen de vroege vogels al toekomen en om 14u beginnen we met de activiteiten. Deze zijn meestal per afdeling, van jong naar oud zijn dit: Sloebers, Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels en Aspiranten. We nemen 's avonds afscheid van elkaar om 17u30. Elk van deze afdeling heeft twee of meer leiders die zorgen dat er activiteiten zijn, speciaal op maat voor jou en je vrienden. Kampen bouwen, avontuurlijke tochten, Eddy-voetbal spelen, draken verslaan, bergen beklimmen, carnaval vieren, mutsen breien of gewoon onnozel doen, in de Chiro komt het allemaal wel eens voor! Ieder jaar is er voor elke afdeling iets speciaals te doen: een weekend, survival of nog iets anders. Tot slot gaan we ieder jaar in augustus gedurende 11 dagen en 10 nachten op kamp met heel de groep.

Waar en wat heb je nodig?

Ons chiroheem noemt 't Okkernotje en bevindt zich in de Vyvestraat 33 in Oostnieuwkerke. Dit is ook de verzamelplaats voor onze activiteiten, tenzij expliciet anders vermeld. Zelfs al gaan we elders naartoe (het bos, op tocht, ...), er wordt steeds verzameld op deze vaste stek. Van onze leden verwachten we enkel dat ze €2 meenemen, hiermee voorzien de leiders voor iedereen een hapje en een drankje om 16u. Het is best zoveel mogelijk in uniform te komen, voor de richtlijnen hieromtrent kun je terecht 'onder informatie>uniform'.