Omgeving

Omgeving

Oostnieuwkerke
Ons prachtig dorp situeert zich op de kaart van West-Vlaanderen dicht tegen het midden van de provincie aan, op enkele km van Roeselare. Zelf vormt Oostnieuwkerke samen met Westrozebeke en Staden de fusiegemeente Staden. 
Staden is een landelijke gemeente, waar je naast natuur ook de nodige bedrijvigheid zult aantreffen. Typisch voor Staden zijn de vele wandel- en fietsroutes die onze gemeente doorklieven... De Groenselroute, Gitsbergroute,... maar ook onze eigen Jooniekroute zijn er maar enkele. 

Okkernotje
Het lokaal zelf ligt in een rustige zijstraat van de drukke verkeersader (Roeselarestraat) die Oostnieuwkerke doorloopt. Het centrum ligt op wandel/fietsafstand (2km) en je vindt er naast de superette ook de nodige bakkers, slagerij, dagbladwinkel,... Voor wie graag een stapje in het nachtleven zet op vrijdag en zaterdag, raden we ten sterkst jeugdhuis Dolce Vita aan (Lepelstraat). 

Natuur
Op enkele kilometers ligt het Vijverbos (Westrozebeke - Vijverbosstraat).
Het Vijverbos (ongeveer 10 ha) is de grootste groene long van Staden en is voor iedereen vrij toegankelijk. 
Een beetje verder kan je het bos de 'Keuneleute' (Westrozebeke - Wulfwinkelstraat) bezoeken. In de nabije hoeve heeft de auteur Willy Spillebeen zijn jeugd doorgebracht. De Keuneleute is een echt speelbos, maar een picknicktafel biedt ook de gelegenheid om in de vrije natuur de innerlijke mens te versterken.
Enkele jaren terug werd op 250 meter van het Okkernotje een speelbos aangeplant (van 3,5 ha):  het Moerasbos wordt dan ook in de toekomst een must om in te spelen en/of te wandelen!!!
In Roeselare kan je terecht in het provinciaal domein Sterrebos (Roeselare/Rumbeke - langs de R32) .

Recreatie
Naast natuur kan je ook in Staden en Roeselare terecht voor de nodige recreatie. Zo vind je op 4 km Sportoase Roeselare. In het centrum van Oostnieuwkerke kan je terecht op het speelplein of voetbalplein, alsook op een mooie open graszone voor de kerk.